DJI 0203_Web

Oxbärsstigen 22

Annarby/Skirhult, Åkersberga

Boka gärna visning! Ring mig, Katri Arnarp fastighetsmäklare, på 070-3066900. Tillfälle i populära Annarby - trivsamt, välskött fritidsboende med högt söderläge. Fantastisk utsikt och stor inglasad veranda med skjutglas. Delvis trädäck runt om men också flertalet fina gräsytor att möblera för umgänge. 10 minuters gångavstånd till samfällighetens fina badplats vid sjön Skiren och nära till fotbollsplan. Detta smultronställe för avkopplande vistelser ligger endast 40 min med bil från Roslagstull. Fastigheten är stor och har ett mycket bra läge i området. Bra planering med storstuga med öppen spis, sovrum och kök i huvudhuset och gäststuga med sovrum, separettoalett, dusch samt redskapsbod med separat ingång. Tomten är rofylld med härlig grönska och solig med fina gräsytor och synliga mindre bergspartier. Huset är besiktigat. Fastigheten är en del av välskött samfälligheter som sköter vägarna både sommar-och vintertid samt tillhandahåller sjövatten och brunnsvatten. Mer info på http://annarby.com/ och http://skirhult.com Det är ungefär 11 km till Åkersberga Centrum med all service och kollektivtrafik - https://www.akersbergacentrum.se/. Kommunen har en bra hemsida; https://www.osteraker.se/ Varmt välkommen på visning!

Fakta

Utgångspris
1 495 000 kr
Fast.beteckning:

Annarby 2:8

Rum

2 st

Boarea

33 m²

Biarea

11 m²

Tomtarea

2 350 m²

Byggnadstyp

1-plansvilla

Byggnadsår

1970

Reg Fastighetsmäklare

Profil

Katri Arnarp

0703066900

katri.arnarp@stromblad.nu

Interiör

1-plans fritidshus med högt och soligt läge. Fastigheten erbjuder huvudbyggnad, gästhus med verktygsbod och separat vedbod. Här erbjuds ett charmigt sommarnöje med flera platser för umgänge med familj, släkt och vänner. Via trevlig inglasad veranda med skjutpartier i glas kommer man in i en välkomnande storstuga med plats för ytterkläder. Storstugan är rymlig och luftig med fönster i två väderstreck. Här finns plats för soffgrupp och matplats med möjligt att möblera på flera sätt. Extra plus för trevlig öppen spis. Intill ligger ett väl utrustat kök samt ett sovrum. Genomgående målade och tapetserade väggar. Innertak i trä samt golv i laminat (furugolv under) samt furugolv. Delvis nya fönster.

Rum

  • RUMSBESKRIVNING

    STORSTUGA M KPR Storstugan är stor och och ljus med fönster i två väderstreck. Stora fönster mot den inglasade verandan. Rummet är lätt att möblera på flera sätt med soffgrupp och matplats. Från storstugan kommer man in till kök via plats för ytterkläder och till sovrummet med en dubbelgarderob vid ingången. Väggarna är tapetserade i ljus kulör och golvet är ett mörkbetsat laminatgolv (furugolv under). Delvis nya fönster. SOVRUM 1 Sovrummet har plats för större säng eller enkelsäng och annat möblemang. Väggarna är tapetserade och golvet är ett laminatgolv. Nyare, kopplat, spröjsat fönster. KÖK - brunnsvatten Köket är trivsamt och ljust och har gott om förvaringsutrymmen i över- och underskåp. Det finns kombinerad kyl/frys, spis, fläkt och ho i rostfritt. Gott om arbetsytor i ljus laminat och stänkskydd i ljusgrön kakel. Köksluckorna är speglade vita . Tack vare nyare dubbla spröjsade fönster har köket ett mycket fint ljusinsläpp. Väggarna är tapetserade och golvet mörkbetsat laminatgolv (furugolv under). INGLASAD VERANDA På den inglasade verandan i söderläge och sitt höga fria läge erbjud förlängda somrar - tidiga somrar och sköna sensomrar. De stora glaspartierna består av skjutglas och öppnas enkelt upp. Här finns plats för lounge och/eller matmöbler. GÄSTHUS M SOVRUM OCH TOA OCH DUSCH, SAMT VERKTYGSBOD SOVRUM 2 Sovrummet har en våningssäng och det finns plats för skrivbord eller annan sittmöbel. Alt större säng. Väggarna är tapetserade och golvet är i furu. Det finns ett nytt fönster att sätta in för den som önskar. TVÄTTRUM M DUSCH - sommarvatten I ett separat tvättrum finns dusch och handfat. Ovan handfatet finns ett litet fönster som ger ett fint ljus. WC (Separett) - sommarvatten I ett separat rum finns handfat med kallvatten och en Separettoalett. Det finns en ny förbränningstoalett att installera för den som önskar. Verktygsboden nås från gästhusets utsida. Här finns bra yta för att snickra och fixa. VEDBOD Separat bod för förvaring av ved.

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1963-12-11)

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Österåker Annarby GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Gemensamhetsanläggning: Österåker Skeppsbol GA:1 ändamål: Vägar Avtalsservitut Villa Mm Och Årlig Avgäld Last: Avtalsservitut Villa Mm Och Årlig Avgäld, 01-IM4-69/4829.1

Bredband

Nuvarande ägare har inte dragit in bredband till huset men Telia har dragit fiber till tomtgräns. Telia har också varit på plats och erbjudit att dra in till lämplig plats i huset ifrån tomtgräns.

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt/enskilt sommarvatten. Avlopp saknas.

Energideklaration

Utförd

Utförd: 3/5 2024

Klass

G

Elektricitet

Nätbolag

EON

Leverantör

Fortum

Drift per år

Försäkring

2 716 kr

Elförbrukning

12 200 kr

Sotning

446 kr

Väg/Samfällighetsavgift

6 000 kr

Renhållning

2 000 kr

Summa

23 362 kr

Elkostnaden som anges avser den totala kostnaden förra året och inkluderar el för uppvärmning såväl som hushållsel. EON är nätägare och Fortum är elleverantör. Renhållningskostnaden avser sophämtning 13 ggr per år fr Roslagsvatten. Försäkringskostnaden är säljarens som har haft Folksam Fritidshus. Vid köp av fastighet (villa/radhus/kedjehus) måste köpet registreras hos Lantmäteriet. Kostnaden är 1,5% av köpeskilling och betalningen av denna engångskostnad (kallas stämpelskatt) sköts vanligtvis av banken vid köptillfället. När man tar ut lån för att köpa en fastighet behöver banken en säkerhet - kallas för pant/pantbrev. Kostnaden för nya pantbrev på en bostad är 2 % av det nya lånebeloppet minus av tidigare ägare uttagna pantbrev. Till det tillkommer expeditionsavgiften på 375 kr per inteckning för pantbrev.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

1 187 000 kr

Byggnad

325 000 kr

Mark

862 000 kr

Skatt/avgift

8 902 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1970

Pantbrev

Summa

544 000 kr

Antal

5 st

Byggnad

Typ

1-plansvilla

Byggår

1970

Bjälklag

Trä

Fasad

Trä

Grund

Plintgrund

Stomme

Träreglar

Uppvärmning

Direktverkande el, Luft/luftvärmepump, Kamin

Tak

Plåt

Fönster

3-glas isoler, 2-glas

Övrigt

1970: Elinstallationer är original från byggnadsåret. Årtal för yttertaket är okänt. Årtal för duschrum är okänt. Årtal för varmvattenberedare till dusch är okänt. Årtal för kök är okänt. Årtal för trekammarbrunn är okänt. Årtal för VA är okänt. 2020: Egen brunn borrades. 2020: Ny varmvattenberedare i huvudbyggnad. 2021: My luft-/luftvärmepump installerades. Ca 2021: Rören till duschrummet frös, dessa byttes ut, utfört av fackman, inga problem har noterats sen dess. 2022-2023: Nya isolerfönster. 2023: Ny fasadpanel mot södra gaveln.


Karta


Planlösning


Bilder